A blogról

Kedves látogató!
Köszönöm hogy benéztél hozzám. Ha van véleményed, hozzáfűzni valód, akkor azt nyugodtan megteheted az erre a célra kialakított sávban!
Megjegyzés írásánál nincs szükség szóellenőrzésre, nem kell kódot beírni!
Felül a legújabb bejegyzéseket találod, lefelé görgetve az oldalt meg persze a régebbieket. Vagy tallózhatsz a baloldalon található az "összes bejegyzés" sávban, illetve 2016-tól hegységekre is lebontva találhatsz címkéket a kék sávban az egyszerűbb keresés érdekében.

A blog mottója: "Mesélhetsz történeteket, leírhatod, mit láttál, hogy az emberek is láthassák. Készíthetsz az embereknek fényképeket. Elmondhatod, hogyan énekelnek a madarak, és hogyan ringatózik a hó a fák lombjain. Leírhatod, sőt akár éreztetheted is másokkal, hogy milyen, amikor fújja a szél az arcodat, vagy amikor érzed az ázott föld illatát. De sohasem érheted el, hogy ugyanúgy érezzenek, ahogy te éreztél, ugyanúgy sírjanak, ahogy te sírtál, és olyan hevesen verjen a szívük, ahogy a tiéd vert ott, abban a pillanatban." Kilian Jornet


2014-től a sorozatos képlopások miatt minden fotó vízjelezett és az eredetinél rosszabb minőségre konvertált. A képekre kattintva azok teljes képernyősre és jobb minőségűre váltanak!


2012. május 2., szerda

Május 1 az Erdélyi szigethegységben

Május elseje!
Szabadság, jó idő, sőt kánikula!
Hirtelen sikerült összehozni egy kis túrát  Biharfüred környékére, hurrá!!

Konkrét cél?? 
Irány fel a Mező-havas 1625 méteres csúcsára, krókuszt és havat, no meg szép 
kilátást csodálni!

Sikerült is rengeteg virágot látni, szerintem még jó pár napig lesznek, találtunk havat is,
helyenként 40-50 cm-es vastagságban, de szerencsére olyan tömör állapotban, hogy simán lehetett a tetején menni. Bő két órás úttal kényelmesen felértünk a csúcsra, ahol ebédeltünk és pihentünk, miközben élveztük a csodás kilátást. 
Egyébként jó szokásunkhoz híven, gyönyörű időt fogtunk ki, ragyogó napsütéssel és +18 - 22 'C-os  kellemes hőmérséklettel.

A közutakat folyamatosan kátyúzzák, javítják, minket ez most Tenke és Bélfenyér közt érintett, valamint közvetlen Belényes után a Biharfüredre vezető út elején. 

Láttuk az új "piknik törvény"  hatásait, már a Borzi szorostól kezdve, de különösen a Bondoraszó után felfelé vezető út mellett - nem túlzás - de tucatjával sütöttek-főztek, sátoroztak, lakókocsiztak a rendszámokból ítélve környékbeli kirándulók.... Szóval senkit nem hatott meg a törvény tiltó szava. Ezzel természetesen senkit sem szeretnék erre buzdítani, csak leírom a látottakat.
Biharfüreden is sokan voltak, a Csodaforrástól 100-200 méteren belül ismét nagyszámú piknikezőt láttunk.
Viszont azután már szépen fogyott a létszám, feljebb már a következő hat órában alig több mint tíz fővel találkoztunk.
A Borzi szoros és a Fekete Körös 
Krókuszok


Mindenfelé csak krókuszt látni

Kontrasztok - hó és kánikula

Jó az irány??

Krókusz mező - Háttérben a Mező-havas

Csipet csapat

Kristálytiszta forrás a Mező-havas oldalában

Egy kis pihenő

Lajos komám és lánya Katika

Már közel a cél

A Mező-havas 1625 méteres csúcsa meghódítva!!

Vége a lazsálásnak - tessék pakolni!

Gyönyörűséges táj

Ereszkedés közben
Panoráma a Mező-havasról déli és keleti irányba

Panoráma a Mező-havasról keleti és északi irányba

Panoráma a Mező-havasról  észak-északnyugati és déli irányba

4 megjegyzés :

  1. Hamar irok..mert megint elromlik a netem..Tehát..gratula még egyszer..remélem kedvet kaptatok hogy egész Romániát meglátogassátok!Hidd el..RENGETEG a szép ..KILÁTÁS!Megéri!..a piknikezőket pedig szerintem semmilyen törvény nem fogja elűzni a természetből.csak egy kicsit jobban fognak vigyázni..a szemétre..

    VálaszTörlés
  2. Szép túra lehetett jó kilátással és rengeteg krókuszal. Kiemelném a virágos képeket, jó hatásuk van. A törvényeket nem csak meghozni, hanem be is kellene figyelni, hogy betartsák.

    VálaszTörlés
  3. A rendszer engem is sokszor kitilt, most végre beengedett, hogy írjak. Gyönyörű szép helyek vannak, csak irigykedni tudok a kiránduló csoportokra. Régebben én is sokfelé jártam, ma már az emlékeimet írogatom ezekről és csak közeli helyekre jutok el.

    VálaszTörlés
  4. Bízom abban,hogy az ittlétetek,e helyeken maradandó élményeket és további célokat nyújtottak számotokra!Amúgy még nem jártam ott a ...szigeten..,de ami késik nem múlik ,lépésről lépésre:))

    VálaszTörlés

Ha van hozzáfűzni valód, vagy ha a véleményedet
szeretnéd leírni a blogról, akkor azt itt megteheted!
Nincs szóellenőrzés, kódbeírás!!